INTERNATIONAL BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

Wie helpt Quooker mee wereldwijd te groeien?

Functie
Quooker is op zoek naar een gedreven, ondernemende en internationaal georiënteerde collega die het Quooker merk in nieuwe landen gaat introduceren en uitbouwen. Aziatische landen hebben hierbij de komende jaren de eerste aandacht.

Als International business development manager heb jij de volgende taken en verantwoordelijkheden:
- Je bent verantwoordelijk voor de omzetgroei van Quooker in nieuwe landen.
- Hiertoe onderzoek je systematisch de aantrekkelijkheid van potentieel nieuwe markten. Op basis hiervan wordt in overleg met de directie besloten in welke landen op welke wijze opgestart wordt.
- Jij bent in staat om twee werelden bij elkaar te brengen. Je doorgrondt de Quooker bedrijfsprocessen en weet deze te vertalen naar de pioniersomgeving waarin nieuwe landen zich bevinden.
- Je zet in nieuwe landen lokale Quooker teams op en vindt eerste klanten die met de verkoop van Quooker starten.
- Je ondersteunt early stage markten in het verder uitbouwen en professionaliseren van de organisatie en marktbewerking.
- Je bent verantwoordelijk voor het behandelen van internationale aanvragen buiten de huidige Quooker markten.
- Je snapt de dynamiek van het groeiende internationale bedrijf. Je voelt je prettig bij de open organisatie en stimuleert eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap van mensen in het bedrijf.

Functie-eisen
De ideale kandidaat heeft de volgende opleidingsachtergrond en vaardigheden:

- Een stevige persoonlijkheid met internationale oriëntatie, ervaring met Aziatisch zakenleven en ruime werkervaring. Affiniteit met de markt voor huishoudelijke apparatuur is een pré.
- Een zakelijke pionier met een positieve levensinstelling. Je krijgt energie van het opbouwen van new business.
- Een ondernemer die doorzet in uitdagende omstandigheden. Veeleisende situaties worden eerder gezien als uitdaging dan als een probleem.
- Een wereldburger die bereid is om veel te reizen; minimaal 1 week per maand in Azië
- Een pragmatisch ingesteld en resultaatgericht collega met werk/denkvermogen op minimaal HBO niveau
- Een prettige persoonlijkheid met goede sociale vaardigheden die als solist kan opereren, maar ook in staat is om helder te communiceren met in- en externe collega's.

Quooker
is een snelgroeiend bedrijf dat haar uitvinding ‘de kokendwaterkraan’ verkoopt in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland. Quooker blijft nieuwe producten ontwikkelen, en bouwt aan internationale groei, om haar markt steeds weer te vergroten.
Het hoofdkantoor van Quooker is gevestigd in Ridderkerk. Hier werken meer dan 250 mensen aan de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van de Quooker. Daarnaast heeft Quooker kantoren in de landen waar zij actief is.

Afdeling
De Internationaal business development manager rapporteert aan de directie van Quooker.

Wij bieden.
Dé kans om bij te dragen aan de wereldwijde groei van een succesvol bedrijf met een innovatief kwaliteitsproduct en een open en informele cultuur. Quooker biedt een full time functie met goede arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?
Je sollicitatie met CV kun je richten aan:
Quooker B.V.
T.a.v. Isabel Salomons
vacatures@quooker.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

VACATURES