14 maart 2012
Quooker wint Red Dot Design Award 2012 - 0

Quooker wint Red Dot Design Award 2012


Ook met de Nordic TWINTAPS is Quooker in de prijzen gevallen. De Red Dot design Award is een erkenning van de innovatie en design cultuur binnen Quooker.

Tot de introductie van de TWINTAPS was er altijd een verschil in vormgeving tussen de Quooker-kraan en de mengkraan. Met de succesvolle introductie van de Quooker Combi in 2006, die door zijn boilerfunctie ook warm water levert via de ‘gewone’ keukenmengkraan, werd de vraag naar een bijpassend design steeds groter. Om aan deze behoefte te voldoen werden de TWINTAPS geïntroduceerd.
 
TWINTAPS innovatie
De TWINTAPS zijn voorzien van diverse technologische innovaties. Zo heeft de kokend-water-kraan - naast een kindveilige bedieningsknop en hoogteverstelling - een extra beveiliging gekregen. Bij aanraking van de knop gaat er een lichtring gloeien om de gebruiker erop te attenderen dat het om kokend water gaat. Dankzij de gekartelde bedieningsknop is de Quooker bovendien blindelings te herkennen. En door deze kartels heeft de gebruiker extra grip bij het bedienen van de kraan. De TWINTAPS zijn ontwikkeld door Quooker zelf, in samenwerking met designer Jiri Evenhuis.
 
Twee modellen
De TWINTAPS zijn er in twee modellen. De TWINTAP Round heeft een ronde kraanuitloop, de TWINTAP Square heeft een rechte kraanuitloop. Beide varianten zijn uitgevoerd in chroom of rvs-look.

Meer over red dot.

Terug naar het overzicht