03 september 2012

Quooker viert 25 jaar kokend water direct uit de kraan

Peteri BV, het bedrijf achter de Quooker kokend-water-kranen, viert haar 25-jarig jubileum. Vijfentwintig jaar van volhardend ondernemerschap met continue innovaties en ontwikkeling van een oersterk Nederlands produkt.

 

De oorsprong: Nederlands

De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri. Bij Unilever was hij indertijd betrokken bij de ontwikkeling van instant soep. En bedacht toen het gemak van direct kokend water uit de kraan om die soep echt instant te maken.

 

Innovatie op innovatie, energiezuing

De Quooker was dan ook de eerste kokend-water-kraan ter wereld en sinds die eerste uitvinding innoveert Quooker voortdurend. Zo kwam Quooker als eerste met een koolstoffilter en een niet-massieve waterstraal. Maar ook met  innovaties voor een lager energieverbruik, zoals een revolutionair hoogvacuümisolatie reservoir en een Quooker Combi die werkelijk energie bespaart door de warmwaterfunctie over te nemen van de CV.
Ook de nieuwste kraan met warm, koud én kokend water bevat geoctrooieerde vindingen. Zo wisselt deze Fusion direct van koud naar kokend water en andersom en is voor maximale veiligheid de bedieningsknop voor het kokende water voorzien van een dubbel-druk-draai-mechanisme.

De Quooker wordt nog steeds in Nederland gemaakt
De produktie van de Quooker is in handen van een eigen fabriek. Essentiële onderdelen worden nog steeds zelf geproduceerd en een aantal onderdelen wordt toegeleverd. De gehele assemblage – met de daarbij behorende kwaliteitscontrole – vindt plaats in Ridderkerk. De Sociale Werkvoorziening wordt eveneens ingezet bij het produktieproces.

 

Verkrijgbaar in negen landen en nog steeds groeiend

Peteri B.V. is met de Quooker van een oorspronkelijk idee naar een internationale onderneming gegroeid. Zonen Niels en Walter hebben het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Naast Nederland – waar al bij bijna één op de vijf nieuwe keukens een Quooker wordt geleverd – is Peteri B.V. ook actief in België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Anno 2012 heeft het bedrijf een omzet van meer dan 25 miljoen euro. En groeit het nog steeds.

QUOOKER SUPPORT

MAIL ONS
pers@quooker.nl
BEL ONS
0180 420488