13 oktober 2009

Quooker door Ernst & Young verkozen tot Entrepreneur of the Year

Ridderkerk, 13 oktober 2009

Quooker door Ernst & Young verkozen tot Entrepreneur of the Year

Niels en Walter Peteri, van het snelgroeiende bedrijf Quooker, zijn zaterdag 10 oktober verkozen tot Entrepreneur of the Year 2009 in de categorie Accelerating. Tijdens de galafinale in Rotterdam ontvingen zij van de bestuursvoorzitter Pieter Jongstra van Ernst & Young de Award. Hij prees de broers Peteri om hun volharding, doorzettingsvermogen, innovativiteit en passie. De Entrepreneur of the Year verkiezing is de grootste en meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld en wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt.

Entrepreneur of the Year verkiezing
Ernst & Young organiseerde voor de veertiende keer de Entrepreneur of the Year verkiezing in Nederland. De verkiezing bestaat uit drie categorieën, de Master Entrepreneur (leidende positie in branche), de Accelerating Entrepreneur (groeier) en Emerging Entrepreneur (starter). Ernst & Young: ‘Het programma is bedoeld om succesvol ondernemerschap op een voetstuk te plaatsen omdat ondernemerschap voor elke economie in de wereld essentieel is. De meest succesvolle ondernemers verdienen het om hun voortrekkersrol beloond te zien’. De andere winnaars zijn Hans Smit van ApotheekZorg (Master Entrepreneur) en Claudia Willemsen van Kleertjes.com (Emerging Entrepreneur).

Het juryrapport over Niels en Walter Peteri
Niels en Walter Peteri zijn volgens de onafhankelijke jury onder leiding van de heer mr. Jacques Schraven, oud-voorzitter van VNO-NCW, onderscheidend in de specifieke kennis van branche en product. Overtuigend is de onderneming snel gegroeid. Volharding en doorzettingsvermogen, alsmede de innovatie en de passie van de entrepreneur is leidend voor het succes van het bedrijf. In de categorie Accelerating Entrepreneur streed Quooker samen met vijf andere genomineerden om de titel.

Niels en Walter Peteri: ‘Wij zijn trots op de gewonnen award. Ons bedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme groei gekend. Niet alleen in Nederland maar ook in de omliggende landen. De kokend-water-kraan is tegenwoordig een standaard apparaat in de keuken. Ons succes is niet onopgemerkt gebleven’.

Quooker
De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door ir. Henri Peteri, Nederlands natuurkundige. Bij Unilever was hij betrokken bij de ontwikkeling van instant soep en bedacht toen dat om de soep echt instant te krijgen er ook direct kokend water nodig zou zijn. Na zijn vertrek bij Unilever is hij met dit idee aan de slag gegaan en vervolgens hebben zijn zoons Niels en Walter het bedrijf succesvol opgebouwd. De export van Quooker kwam in 2004 opgang. Vanaf dat moment is Quooker hard gegroeid. Quooker is naast Nederland - waar al in één op de tien keukens een Quooker wordt geleverd - ook in landen als België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Zweden verkrijgbaar. Het bedrijf telt momenteel 60 medewerkers.

QUOOKER SUPPORT

MAIL ONS
pers@quooker.nl
BEL ONS
0180 420488