28 april 2012
Nieuw, de Fusion: warm, koud en kokend water uit één kraan  - 0

Nieuw, de Fusion: warm, koud en kokend water uit één kraan


De Fusion

Op 1 mei introduceert Quooker een nieuwe kraan: de Fusion. Het nieuwste model van de uitvinders van de kokend-water-kraan. Vanaf nu volstaat één kraan op het aanrecht: een mengkraan waar zowel warm en koud, als kokend water uit komt. Met deze nieuwe kraan is Quooker erin geslaagd dezelfde eigenschappen als van haar losse kranen te bieden, maar nu geïntegreerd in de meest complete mengkraan: energiezuinig, veilig, waterbesparend, tijdbesparend, en nu ook ruimtebesparend. En dat in een spectaculair, slank ontwerp.

Innovatief ontwerp
De Fusion is door Quooker in eigen huis ontwikkeld, in samenwerking met designer Jiri Evenhuis. Het bevat een aantal technologische innovaties. Zo is voor maximale veiligheid de bedieningsknop voor het kokende water voorzien van een dubbel-druk-draai-mechanisme.
Bovendien licht er een rode ring op bij het aanraken van deze knop.
En dankzij een geoctrooieerde vinding wisselt de Fusion direct van koud naar kokend water en andersom.
‘Met deze kraan hebben we een forse en langdurige ontwikkeling meegemaakt,in testen van mogelijkheden en op het gebied van ergonomie. We zijn doorgegaan tot deze schijnbaar eenvoudige, complexe kraan net zo goed en net zo veilig is als onze losse alternatieven,’ aldus Niels Peteri, directeur/ ontwerper.

Twee modellen
De Quooker Fusion is verkrijgbaar in twee modellen. De Nordic Round, met een ronde kraanuitloop, en de Nordic Square, met een rechte kraanuitloop. Beide varianten zijn verkrijgbaar met een chroom of steel finish. De Quooker Fusion is leverbaar vanaf 14 mei.

Lancering
De lancering vindt plaats vanaf 24 april. In twee weken tijd zullen 500 geselecteerde Quooker-dealers persoonlijk een Quooker Fusion overhandigd krijgen. Een team van dertig medewerkers van alle afdelingen zal door het hele land rijden. Kijk voor adressen op www.quooker.nl.

Historie
De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri. Bij Unilever was hij betrokken bij de ontwikkeling van instant soep en hij bedacht toen dat om de soep echt instant te krijgen er direct kokend water nodig zou zijn. Na zijn vertrek bij Unilever is hij met dit idee aan de slag gegaan en vervolgens hebben zijn zonen Niels en Walter het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Naast Nederland – waar al bij één op de zes nieuwe keukens een Quooker wordt geleverd – is Quooker ook actief in Belgie, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Terug naar het overzicht