Hoe onderhoud ik mijn Quooker?

Hoe onderhoud ik mijn Quooker?

Een Quooker is niet moeilijk te onderhouden. Kwestie van af en toe het kraanzeefje (de perlator) van je Quooker ontkalken. Hoe vaak, hangt af van de waterhardheid bij jou in de buurt. Reken op gemiddeld twee keer per jaar. Het is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.

Daarnaast adviseren we je om eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren. Als je slim bent, bel je ons eerst even om de situatie te bespreken. Misschien heb je het complete onderhoudspakket nodig, maar wellicht kun je ook volstaan met het vervangen van je HiTAC®-filter. Wij adviseren je graag op maat, hiervoor hebben wij het serienummer van je Quooker nodig. Alle benodigdheden voor je Quooker onderhoud, kun je bij ons bestellen. Het onderhoudswerk kun je zelf uitvoeren (90% van de Quooker-gebruikers kiest daarvoor), maar ook tegen een meerprijs door een Quooker-monteur laten doen.  


Veelgestelde vragen

Wanneer is het tijd voor een onderhoudsbeurt?
Hoe vaak onderhoud nodig is, hangt af van de waterhardheid in het gebied waar je woont. Quooker-gebruikers in Brabant moeten doorgaans vaker onderhoud plegen dan Quooker-gebruikers op de Veluwe. Bij een gemiddelde waterhardheid (8-10 Duitse Hardheid graden) zal ééns in de vijf jaar voldoende zijn. Wordt de waterstraal dunner of spettert deze? Dat zijn tekenen dat het tijd is om onderhoud te plegen.

Kan ik het onderhoud zelf uitvoeren?
Ja. Het servicepakket dat je bij de serviceafdeling bestelt, bevat alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt. In bijgeleverde handleiding staat precies wat je moet doen. 90% van de Quooker-gebruikers kiest ervoor om het klusje zelf te klaren. Laat je het liever aan onze monteurs over? Ook helemaal goed. Voor € 85,00 voert onze monteur het werk uit, ongeacht hoe lang hij of zij bezig is.

Wat kost het onderhoud van mijn Quooker?
Het schoonhouden van het kraanzeefje doe je zelf en kost niets. Het onderhoudspakket dat je (gemiddeld) eens in de vijf jaar nodig hebt, kost € 100,00 voor een PRO3-reservoir en € 125,00 voor een COMBI-reservoir. Wie alleen een nieuw HiTAC®-filter nodig heeft, betaalt slechts € 30,00.

Waar kan ik onderdelen bestellen?
Neem bij problemen (bijvoorbeeld als je Quooker lekt, spettert of knippert) altijd contact op met onze serviceafdeling. Op basis van jouw verhaal kunnen onze servicemedewerkers vaststellen welke onderdelen je nodig hebt. Houd het serienummer van je reservoir bij de hand. Deze hebben we nodig om je de juiste onderdelen te kunnen sturen. Je vindt het nummer aan de voorkant van het reservoir, net onder de deksel.

Mijn Quooker werkt niet goed. Wat nu? 
Heb je een probleem met je Quooker, dat je niet kunt verklaren? Dat is vervelend. Neem contact op met de serviceafdeling van Quooker. Onze medewerkers helpen je graag verder om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Je kunt ook het servicecontactformulier invullen, dan nemen we binnen 2-3 werkdagen contact met je op.