De veiligste keuze in de keuken

'Kokend water, direct uit de kraan. Is dat wel veilig?'

Het is de vraag die ons het meest gesteld wordt bij Quooker. Ons antwoord: een Quooker is de meest veilige keuze voor ieder huishouden. En wel hierom.

De vraag of een Quooker wel 100% veilig is, is een volkomen begrijpelijke. Jaarlijks lopen honderden mensen brandwonden op door kokend water. Vooral met jonge kinderen en kokend water is het oppassen geblazen. Daarom kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat een Quooker, náást heel handig, vooral ook een zeer veilige keuze is voor ieder huishouden. Dat heeft vier belangrijke redenen:

De kindveilige bedieningsknop

Dankzij een uitgekiend beveiligingssysteem geeft een Quooker nooit zomaar kokend water. Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. Dit systeem is uitgebreid getest. Door de tegennatuurlijke druk-draai-beweging is de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. Jonge, onderzoekende kinderen zijn op deze manier beschermd. Bovendien heeft de knop een lichtring die bij het tappen gaat gloeien om de gebruiker te waarschuwen: pas op, ik geef kokend water!

Een Quooker valt niet om

Een Quooker staat vast op het aanrechtblad. Hij kan niet omvallen. Een waterkoker kan dat wel, net als een pan water die op het vuur staat. Die twee veroorzaken verreweg de meeste ongelukken met kokend water. Bijvoorbeeld doordat jonge kinderen het loshangende snoer van de waterkoker beetpakken en het water over zich heen trekken. Of doordat je je pan per ongeluk van het vuur stoot. Dergelijke ongelukjes zijn met een Quooker in huis simpelweg onmogelijk.

De niet-massieve kokendwaterstraal

Vanwege de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring ligt het niet voor de hand, maar stel dát je je handen onder de kokendwaterstraal houdt. Dan zul je je handen hebben teruggetrokken nog vóórdat je je echt brandt. Dat komt omdat de kokenwaterstraal weliswaar heet, maar niet massief is. Hij bestaat uit druppeltjes. Dat is een groot verschil met de massieve plens water die je over je heen krijgt als de waterkoker omvalt. Deze kan in één klap ernstige brandwonden veroorzaken.

Welke Quooker past bij jou?

Je kunt kiezen tussen een kokendwaterkraan met bijpassende mengkraan, of de Quooker Fusion of Flex, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in negen kraanmodellen en drie finishes. Klik hier om jouw Quooker samen te stellen.