BESPAAR DAGELIJKS 10 LITER WATER EN GEEF DIE DOOR

Met de Quooker COMBI bespaar je dagelijks meer dan 10 liter water, op jaarbasis is dat gemiddeld 4.200 liter. Quooker doneert via Made Blue in 2016 per verkocht COMBI-reservoir een jaar lang 4.200 liter schoon drinkwater aan de gemeenschap van Garamba Bata in Ethiopië. Dat is in totaal 100 miljoen liter.

Het project in Ethiopië

Schoon drinkwater is voor ons de gewoonste zaak van de wereld. Zelfs kokend water uit de kraan is inmiddels een begrip in veel Europese huishoudens. Met dit project hoopt Quooker de gemeenschap van Garamba Bata in Dembiya in Ethiopië te kunnen voorzien van schoon drinkwater. Onvoldoende aanvoer van veilig drinkwater, slechte sanitaire voorzieningen en matige hygiëne zijn op dit moment een enorm probleem. De meeste mensen halen hun water uit onbetrouwbare bronnen. Dit heeft een slechte invloed op de gezondheid van met name vrouwen en meisjes. Samen met World Vision, één van de grootste ontwikkelingsorganisaties ter wereld, streeft Quooker ernaar dat meer dan 4.000 mensen in dit gebied permanent toegang krijgen tot schoon en veilig drinkwater.

Help mee

Koop jij in 2016 een Quooker met COMBI-reservoir, dan doneren wij namens jou 4.200 liter water aan dit project.

Enkele weetjes over water

  • Een mens heeft minimaal zo’n 20 liter schoon water per dag nodig om te drinken, voedsel mee te bereiden en te wassen; dat zijn twee emmers water.
  • In Nederland gebruiken we gemiddeld zo’n 119 liter per dag; mensen in sloppenwijken hebben gemiddeld 5 tot 10 liter water per persoon per dag beschikbaar.
  • Als je 5 minuten onder de douche staat, verbruik je minimaal 35 liter water met een waterbesparende douchekop.
  • Een druppelende kraan kan 75 liter water per dag verspillen.
  • Het doorspoelen van de wc kost ongeveer 8 liter drinkwater.
  • Als we met de hand de was doen, gebruiken we daar 40 liter water voor. Doen we de was met de wasmachine, dan kost dat zo’n 56 liter water.
  • Bij een handafwas inclusief voorspoelen wordt 9,1 liter water verbruikt. Bij een moderne vaatwasser ongeveer 15,8 liter

VEELGESTELDE VRAGEN

Onze quookers doneerden tot vandaag

92.745.448 liter drinkwater

Kunnen we je helpen?

MAIL ONS
info@quooker.nl
BEL ONS
0180 420488